Υλικά
Υλικά
4 εσκαλόπ φουαγκρά (60 γρ. καθένα)
2 μεγάλες πατάτες, καθαρισμένες
2 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες και ψιλοκομμένες
2 κ.σ. βούτυρο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
20 cl γάλα
1/2 φρέσκια τρούφα, κομμένη σε λεπτές φέτες (ή λάδι τρούφας)
2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
Αλάτι, πιπέρι
Παρασκευή
Φτιάχνουμε πρώτα τον πουρέ.
Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν.
Τις βάζουμε σε ένα μίξερ, μαζί με το σκόρδο, το βούτυρο, το ελαιόλαδο, το γάλα, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι.
Ανακατεύουμε τα υλικά μέχρι να πάρουμε ένα λείο και καλοδεμένο πολτό.
Διατηρούμε τον πουρέ ζεστό.
Τηγανίζουμε τα εσκαλόπ φουαγκρά σε βούτυρο, για ένα λεπτό από κάθε μεριά.
Τα σερβίρουμε σε ένα ζεστό πιάτο μαζί με τον πουρέ και από πάνω τις φέτες τρούφας (n βάζουμε λίγες σταγόνες από το άρωμα).