X

Τόνος ταρτάρ με τζίντζερ βινεγκρέτ

Είναι, αισίως τέσσερα. Μοντέρνα μπακάλικα σε trendy γειτονιές, που μοστράρουν όχι μόνο τα ράφια τους, αλλά και μια δημιουργική κουζίνα στα τραπέζια τους, - με το περιεχόμενο των ραφιών. Ιχνηλατούμε από κοντά τη νέα τάση. Φινέτσα, design μακριές ποδιές επώνυμων σχεδιαστών, μνήμες ανάμικτες με ‘00s, και γεύση deli-κάτη!

Υλικά

Υλικά (για 2 άτομα)

400 γρ. τόνος yellow fin

4 κρεμμυδάκια φρέσκα (το λευκό μέρος)

2 ματσάκια μαϊντανός (μόνο τα φύλλα).

6 κ.σ. τζίντζερ βινεγκρέτ

Αλάτι, πιπέρι


Τζίvτζερ βινεγκρέτ

50 ml ελαιόλαδο

50 ml ηλιέλαιο

Χυμός από 2 λάιμ

8 σταγόνες ταμπάσκο

60 γρ. τζίντζερ τριμμένο


Παρασκευή

Κόβουμε τον τόνο σε ζαράκια 1 εκ., τοποθετούμε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, το μαϊντανό, την τζίντζερ βινεγκρέτ, αλάτι και πιπέρι.

Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε με λεπτές φέτες αγγουριού.

Τζίντζερ βινεγκρέτ
Αναμιγνύουμε τα λάδια και τα χτυπάμε, προσθέτοντας σιγά σιγά το χυμό του λάιμ.

Μόλις το μίγμα ομογενοποιηθεί, ρίχνουμε το ταμπάσκο και το τζίντζερ.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές