X

Φαγκρί μαρινάτο

Ένα μεγάλο όνομα της Νέας Υόρκης υπογράφει το «Ολυμπιακό μενού» της Μεγάλης Βρετανίας στην Αθήνα. Οι συνταγές του Molyvos από την 7η λεωφόρο κατ’ αποκλειστικότητα στις σελίδες του ΕΥ και στην κουζίνα σας!

Υλικά

Υλικά (για 6 άτομα)

500 γρ. φιλέτο φαγκρί (χωρίς κόκαλα και πέτσα)

1 φλιτζ. χυμός λεμονιού

1 κόκκινο κρεμμύδι, πολύ λεπτοκομμένο

4-6 κομμάτια καυτερή πράσινη πιπεριά

1/3 φλιτζ. χυμός πορτοκαλιού

1/4 φλιτζ. αγγούρι, καθαρισμένο, ξεσποριασμένο και ψιλοκομμένο

1 κ.σ. κάππαρη

1 κ.σ. βασιλικός

2 κ.σ. φρέσκα πράσινα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

1 κ.κ. ζάχαρη

2 κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

1 κ.κ. φυσικό αλάτι από αλυκές (για εντονότερη γεύση)

Πιπέρι

Παρασκευή

Κόβουμε σε φέτες το φιλέτο του ψαριού, στο πλάτος του, και το τοποθετούμε σε ένα πολύ παγωμένο, ανοξείδωτο δοχείο αναμίξεως.

Το περιχύνουμε με το λεμόνι και το πασπαλίζουμε με μια κουταλίτσα αλάτι.

Προσθέτουμε το κόκκινο κρεμμύδι και την ψιλοκομμένη πράσινη πιπεριά στο μπολ και αναμιγνύουμε απαλά όλα τα υλικά.

Αφήνουμε το μίγμα να μείνει 1-2 λεπτά, μέχρι που οι άκρες του ψαριού να αρχίσουν να γίνονται αδιαφανείς.

Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά (εκτός του ελαιόλαδου) στο μπολ, ανακατεύουμε, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε το μίγμα με 1 κουταλίτσα ζάχαρη.

Όταν πρόκειται να σερβίρουμε, μοιράζουμε το μαριναρισμένο ψάρι σε 6 πολύ παγωμένα μπολ.

Τα ψεκάζουμε από πάνω με μια μικρή ποσότητα ελαιόλαδου και σερβίρουμε αμέσως.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές