X

Γαρίδες τεμπούρα, μαριναρισμένες σε λεμόνι, λάδι, ρίγανη και ντομάτα, με ταταροπολίτικη μελιτζανοσαλάτα

Τι εστί ελληνική κουζίνα; Που κρύβεται, αλήθεια, η ελληνικότητα της γεύσης: στην παραδοσιακή συνταγή, στα εγχώρια υλικά, στις τεχνικές της γιαγιάς ή μήπως στους πειραματισμούς των σεφ; Που δημιουργούν σήμερα την παράδοση του αύριο; Η Θάλεια Τσιχλάκη και ο Επίκουρος διερευνούν την terra incognita της σύγχρονης ελληνικής γεύσης. Οι σεφ Χρύσανθος Καραμολέγκος, Λευτέρης Λαζάρου και Γιάννης Μπαξεβάνης μας προτείνουν συνταγές που θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε φέτος το χειμώνα.

Υλικά

Υλικά

Μαρινάδα

10-12 γαριδοουρές

1 κ.σ. πελτές ντομάτας

3 κ.σ. ελαιόλαδο

Φρέσκια ρίγανη

Λίγο λεμόνι

Μάτι, πιπέρι


Τεμπούρα

1 μεγάλο αβγό

1 κ.σ. πελτές ντομάτας

125 γρ. αλεύρι

125 ml μπίρα


Ταταροπολίτικη σαλάτα

2 ψητές μελιτζάνες (τον πολτό τους)

1/2 κούπας γιαούρτι

1 αγγούρι τριμμένο στα χοντρό τρίφτη

3-4 κ.σ. ελαιόλαδο

1-2 κ.σ. ξίδι από κόκκινο κρασί

1 κ.γ. θυμάρι

Αλάτι και πιπέρι


Παρασκευή

Μαρινάδα
Αναμιγνύουμε τα υλικά της μαρινάδας και μαρινάρουμε τις γαριδοουρές για 1 ώρα.

Τεμπούρα
Τηγανίζουμε τις γαριδοουρές μέσα στο χυλό της τεμπούρα για 2-4 λεπτά στους 180°C.

Ταροπολίτικη σαλάτα
Σερβίρουμε με την ταταροπολίτικη σαλάτα, που ετοιμάζουμε αναμιγνύοντας τα υλικά της.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές