X

Ψητά κολοκυθάκια και πιπεριές με γιαούρτι

Ελιξήριο μακροημέρευσης και υλικό γαστριμαργικής φαντασίας. Άλλες γεύσεις με γιαούρτι, για να στάξουμε σπιρτάδα και δροσιά στην κουζίνα μας.

Υλικά

Υλικά (για 4 άτομα)

1/2 κιλού μικρά κολοκυθάκια

2 κόκκινες γλυκές πιπεριές

1 1/2 κεσές γιαούρτι

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο

5 κ.σ. ψιλοκομμένος φρέσκος δυόσμος

4-5 κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο

Αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Παρασκευή

Κόβουμε σε λεπτά φετάκια τα κολοκύθια, χωρίς να τα χωρίζουμε τελείως μέχρι κάτω, έτσι που να μπορούμε να τα ανοίξουμε ελαφρά, σαν βεντάλια.

Αλατίζουμε καλά και τα αφήνουμε σε τρυπητό, να στραγγίσουν για μισή έως μία ώρα.

Τα ξεπλένουμε και τα σκουπίζουμε με χάρτινη πετσέτα.

Τα αλείφουμε με λάδι, με ένα πινέλο, τα απλώνουμε σε ταψί και τα ψήνουμε στο γκριλ ή στην ψησταριά, μέχρι να μαλακώσουν, γυρίζοντας τα και από την άλλη μεριά.



Κόβουμε στα τέσσερα τις πιπεριές, βγάζουμε τα σπόρια και ψήνουμε τα κομμάτια στο γκριλ, μέχρι να μαυρίσει και να φουσκώσει η φλούδα τους.

Τις βάζουμε σε σακούλα και σε 1-2 λεπτά βγάζουμε τη φλούδα.

Ανακατεύουμε το σκόρδο με το γιαούρτι, βάζουμε αλάτι και πιπέρι.

Σε μια πιατέλα τοποθετούμε τα κολοκύθια, κόβουμε τις πιπεριές σε λουριδάκια και τις προσθέτουμε στην πιατέλα.

Περιχύνουμε τη σάλτσα γιαουρτιού και πασπαλίζουμε με το δυόσμο.

(Διασκευή συνταγής από το «Eat your Greens», της Sophy Griegson)

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές