X

Πράσινη κρύα σούπα

Ελιξήριο μακροημέρευσης και υλικό γαστριμαργικής φαντασίας. Άλλες γεύσεις με γιαούρτι, για να στάξουμε σπιρτάδα και δροσιά στην κουζίνα μας.

Υλικά

Υλικά (για 6 άτομα)

400 γρ. φρέσκος, ξεσπυρισμένος αρακάς

6 φλιτζ. ζωμός κότας, χωρίς λίπος

2 κεσέδες γιαούρτι, στραγγισμένο

4-5 κ.σ. άνηθος, ψιλοκομμένος

6 κλωνάρια άνηθου για στόλισμα

1/2 φλιτζ. ξυσμένο, ωμό καρότο

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο λευκό πιπέρι

Παρασκευή

Βάζουμε σε ανοξείδωτη κατσαρόλα το ζωμό να βράσει και προσθέτουμε τον αρακά.

Βράζουμε 10-15 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.

Βάζουμε τον αρακά και το ζωμό στο μπλέντερ και τον λιώνουμε.

Αφήνουμε τη λιωμένη σούπα να κρυώσει και τη διατηρούμε στο ψυγείο.

Την ώρα που θα την σερβίρουμε, την ανακατεύουμε με 1/2 κεσέ γιαούρτι, προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο άνηθο, λίγο αλάτι και μπόλικο πιπέρι.

Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση.

Αν η σούπα είναι πολύ πηχτή, την διαλύουμε με λίγο κρύο ζωμό ή νερό.

Σερβίρουμε σε ατομικά μπολ, βάζοντας 1 κουταλιά γιαούρτι στο κέντρο της κάθε σούπας, πασπαλίζοντας με το καρότο και στολίζοντας με το κλαδάκι του άνηθου.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές