X

Αγκινάρες με αρακά

Υλικά

Υλικά για 4-6 άτομα

1 κιλό αρακά φρέσκο ή 400 γρ. κατεψυγμένο

8 αγκινάρες καθαρισμένες ή κατεψυγμένες (πάτοι)

¾ φλιτζ. ελαιόλαδο

5-6 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα (κυρίως το άσπρο μέρος)

3 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο

Χυμό από ½ λεμόνι

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζετε τον αρακά.

Τον ξεπλένετε και τον αφήνετε σε σουρωτήρι.

Σοτάρετε τα κρεμμυδάκια στο λάδι, ρίχνετε τον αρακά και τον γυρίζετε δυο-τρεις φορές με τα κρεμμυδάκια.

Προσθέτετε ½ ποτήρι νερό και τα αφήνετε να βράσουν για 15΄.

Κατόπιν προσθέτετε τις αγκινάρες, τον άνηθο, το χυμό του λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και νερό αν χρειάζεται.

Χαμηλώνετε τη φωτιά και βράζετε το φαγητό μέχρι να μείνει με το λάδι του.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές