Υλικά
2 φύλλα σφολιάταςΥλικά για 8-10 άτομα
Ελαιόλαδο για τα φύλλα και το ταψί
1 ½ κιλό αρνί μπούτι σε κομματάκια
5 κρεμμύδια μέτρια σε φέτες
2 φλιτζ. τυρί φέτα θρυμματισμένη
½ φλιτζ. κεφαλοτύρι τριμμένο
4 αβγά ελαφρώς χτυπημένα
4 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζετε το κρέας μαζί με τα κρεμμύδια σε αλατισμένο νερό για 1 ½ ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσει (ενδιάμεσα το ξαφρίζετε) και στη συνέχεια το ψιλοκόβετε.
Πολτοποιείτε σε ένα μπολ τα κρεμμύδια, προσθέτετε το κρέας, τα τυριά, τα αβγά, τον άνηθο και πιπέρι και ανακατεύετε.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C.
Στρώνετε το ένα φύλλο σφολιάτας σε λαδωμένο ταψί, με τις άκρες του να εξέχουν, ρίχνετε τη γέμιση και γυρίζετε τις άκρες του φύλλου προς τα μέσα.
Καλύπτετε την πίτα με το δεύτερο φύλλο και το κόβετε όσο περισσεύει.
Χαράζετε την πίτα, την αλείφετε με ελαιόλαδο και την ψήνετε για 1 ώρα περίπου.