X

Μπακαλιάρος σκορδοστούμπι (Ζάκυνθος)

Υλικά

Υλικά για 4-6 άτομα

1 κιλό μπακαλιάρος παστός σε κομμάτια

Ελαιόλαδο και αλεύρι για το τηγάνισμα

5-6 ντομάτες ώριμες φρέσκες αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες

1 φλιτζ. ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Για το σκορδοστούμπι

1 σκόρδο σε σκελίδες

6-7 κουτ. σούπας ξίδι

Λίγο αλάτι

Εκτέλεση

Ξαρμυρίζετε τον μπακαλιάρο από την προηγουμένη, αλλάζοντας κατά διαστήματα το νερό του.

Τον στραγγίζετε, τον αλευρώνετε και τον τηγανίζετε στο λάδι.

Τον βγάζετε από το τηγάνι και τον αφήνετε σε χαρτί κουζίνας.

Στο ίδιο τηγάνι ρίχνετε τις ντομάτες μαζί με τους χυμούς τους και τις βράζετε για 15΄ περίπου.



Πολτοποιείτε το σκόρδο στο γουδί με λίγο αλάτι και προσθέτετε το ξίδι.

Μεταφέρετε τον μπακαλιάρο στο τηγάνι με τις ντομάτες.

Ρίχνετε το σκορδοστούμπι, το ελαιόλαδο, αλάτι (με προσοχή) και πιπέρι και αφήνετε το φαγητό σε χαμηλή φωτιά να πάρει 3-4 βράσεις μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Tip
Ο μπακαλιάρος στη Ζάκυνθο μαγειρεύεται και με πατάτες στο φούρνο, λεμονάτος και αρωματισμένος με μυρωδικά.

Πολτοποιείτε το σκόρδο στο γουδί με λίγο αλάτι και προσθέτετε το ξίδι. Μεταφέρετε τον μπακαλιάρο στο τηγάνι με τις ντομάτες. Ρίχνετε το σκορδοστούμπι, το ελαιόλαδο, αλάτι (με προσοχή) και πιπέρι και αφήνετε το φαγητό σε χαμηλή φωτιά να πάρει 3-4 βράσεις μέχρι να δέσει η σάλτσα. Tip Ο μπακαλιάρος στη Ζάκυνθο μαγειρεύεται και με πατάτες στο φούρνο, λεμονάτος και αρωματισμένος με μυρωδικά.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές