X

Κυκλαδίτικη μπραντάδα

Υλικά

Υλικά για 4 άτομα

800 γρ. φιλέτο μπακαλιάρου ξαρμυρισμένο

Αλεύρι και ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Για τη σκορδαλιά

300 γρ. πατάτες βρασμένες και κομμένες σε κομμάτια

4-5 σκελίδες σκόρδο σε φετούλες

½ φλιτζ. ελαιόλαδο

1 κουτ. σούπας ξίδι

2 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ διαλυμένο σε νερό

1 πρέζα ζάχαρη

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ξεπλένετε τον μπακαλιάρο κάτω από νερό βρύσης και τον κόβετε σε κομμάτια.

Τον στεγνώνετε, τον αλευρώνετε και τον τηγανίζετε.

Ετοιμάζετε τη σκορδαλιά.

Πολτοποιείτε τις σκελίδες του σκόρδου σε ένα μικρό γουδί και περνάτε τις πατάτες το μύλο του πουρέ.



Τις μεταφέρετε σε ένα μπολ, προσθέτετε το σκόρδο, το ξίδι, το λάδι, πιπέρι και αλάτι.

Δουλεύετε τα υλικά μέχρι να αποκτήσετε ένα ομοιογενές μείγμα.

Αραιώνετε τον ντοματοπελτέ σε λίγο νερό μαζί με τη ζάχαρη.

Ζεσταίνετε λίγο λάδι σε ένα τηγανάκι και ρίχνετε τον ντοματοπελτέ και λίγη λίγη τη σκορδαλιά.

Ανακατεύετε μέχρι η σάλτσα για να γίνει ομοιογενής.

Βάζετε τον τηγανητό μπακαλιάρο μέσα σε ένα λαδωμένο ταψί.
Ρίχνετε από πάνω την μπραντάδα που ετοιμάσατε και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 10΄-12΄.

Σερβίρετε το φαγητό ζεστό.

Τις μεταφέρετε σε ένα μπολ, προσθέτετε το σκόρδο, το ξίδι, το λάδι, πιπέρι και αλάτι.

Δουλεύετε τα υλικά μέχρι να αποκτήσετε ένα ομοιογενές μείγμα.

Αραιώνετε τον ντοματοπελτέ σε λίγο νερό μαζί με τη ζάχαρη.

Ζεσταίνετε λίγο λάδι σε ένα τηγανάκι και ρίχνετε τον ντοματοπελτέ και λίγη λίγη τη σκορδαλιά.

Ανακατεύετε μέχρι η σάλτσα για να γίνει ομοιογενής. Βάζετε τον τηγανητό μπακαλιάρο μέσα σε ένα λαδωμένο ταψί.Ρίχνετε από πάνω την μπραντάδα που ετοιμάσατε και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 10΄-12΄.

Σερβίρετε το φαγητό ζεστό.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές