X

Φασολάδα

Υλικά

Υλικά για 4 άτομα

1 φλιτζ. φασόλια άσπρα μέτρια

2 λίτρα νερό (και λίγο ακόμη αν χρειαστεί)

2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες

3 καρότα κομμένα σε ροδέλες

2 κλαράκια σέλινο

2 ντομάτες ώριμες αποφλοιωμένες χωρίς σπόρους

1 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ διαλυμένο σε λίγο νερό

¾ φλιτζ. ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Μουλιάζετε τα φασόλια από την προηγουμένη και πετάτε όσα επιπλέουν (κούφια ή χαλασμένα).

Την επόμενη μέρα τα βράζετε με το νερό τους για να μη φύγουν τα θρεπτικά συστατικά τους.

Θα χρειαστεί να προσθέσετε λίγο ακόμη ζεστό νερό.

Όταν μαλακώσουν αρκετά, ρίχνετε τα καρότα, τα κρεμμύδια και το σέλινο και συνεχίζετε το βράσιμο.

Προς το τέλος προσθέτετε την ντομάτα, τον πελτέ και το λάδι και μετά το αλατοπίπερο και τα αφήνετε στη φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν τα φασόλια τελείως και να χυλώσει η φασολάδα.

Σημείωση
Για να χυλώσει η σούπα, χτυπάτε 1 φλιτζάνι φασολάδα στο μπλέντερ.

Στραγγίζετε τον πολτό με σουρωτήρι και τον ρίχνετε στην κατσαρόλα.

Στραγγίζετε τον πολτό με σουρωτήρι και τον ρίχνετε στην κατσαρόλα.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές