
Υλικά
Υλικά
1- 1.200 κιλ. μπαρμπούνια μέτρια
Αμπελόφυλλα, ανάλογα με τα ψάρια
2 κ.κ ρίγανη, θυμάρι ή θρούμπι
1/2 φλ.τσ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 λεμόνι (το χυμό)
1 κλαδάκι δεντρολίβανο
Αάτι, πιπέρι
Παρασκευή
Αν έχουμε φρέσκα αμπελόφυλλα, τα ζεματάμε και τα στεγνώνουμε.
Αν είναι σε βαζάκι, τα ξεπλένουμε καλά.Σε βαθύ σκεύος ή ταψάκι ανακατεύουμε ελαιόλαδο, λεμόνι και μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι.Καθαρίζουμε, πλένουμε τα ψάρια και τα βάζουμε στη μαρινάδα, για 30 λεπτά μέχρι 1 ώρα, γυρίζοντάς τα.Τυλίγουμε κάθε ψάρι σ' ένα αμπελόφυλλο και αλείφουμε εξωτερικά με τη μαρινάδα.Ακουμπάμε τα ψάρια σε καυτή, λαδωμένη σχάρα στα κάρβουνα ή σε μαντεμένια σχάρα, στο μάτι της κουζίνας.Χρειάζονται 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, ανάλογα με το μέγεθος.