Υλικά
Υλικά
4 μεγάλες ντομάτες
1/4 φλιτζ. τσ. ζάχαρη
1/2 φλιτζ. τσ. νερό
2 κ.σ. χυμός λάιμ (ή λεμονιού)
2 κ.σ. φύλλα βασιλικού
1/3 κ.κ. αλάτι
1/2 κ.κ. ταμπάσκο
1 κ.σ. πάστα ντομάτας
Παρασκευή
Βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη να σιγοβράσουν 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας.
Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο.
Ζεματάμε σε νερό που βράζει για 1 λεπτό τις ντομάτες και τις ξεφλουδίζουμε.
Τις κόβουμε σε κομμάτια και τις βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με το μισό βασιλικό.
Όταν έχει παγώσει καλά το σιρόπι το αναμειγνύουμε με τον πολτό της ντομάτας, την πάστα, το ταμπάσκο, το χυμό λάιμ και το αλάτι, και βάζουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή.
Όταν γίνει το σορμπέ, το αφήνουμε μία ώρα επιπλέον στην κατάψυξη, πριν το σερβίρουμε.Αν δεν χρησιμοποιήσουμε παγωτομηχανή, βάζουμε το μείγμα σε γυάλινο ή μεταλλικό δοχείο στην κατάψυξη.
Όταν αρχίσει να παγώνει, το βγάζουμε και το χτυπάμε να αφρατέψει.
Το ξαναβάζουμε μέχρι να παγώσει τελείως.Σερβίρουμε το σορμπέ σε παγωμένα σφηνάκια, γαρνιρισμένο με φυλλαράκια βασιλικού, στην αρχή ή στη μέση του γεύματος.
Μπορούμε, επίσης, να το σερβίρουμε πάνω σε φέτες αβοκάντο, με λίγες σταγόνες κρέμας από ξίδι μπαλσάμικο.
Επίσης, σε ένα γυάλινο μπολ ή μεγάλο ποτήρι κοκτέιλ, στη μέση μιας πιατέλας με ψητό μανούρι και λίγα φύλλα ρόκας.