X

Καλαμαράκια σε πικάντικη σάλτσα ντομάτας

Υλικά

Υλικά

600 γρ. καλαμαράκια μικρά

3 μεγάλες ώριμες ντομάτες

1 πιπεριά κόκκινη (γλυκιά) σε κυβάκια

1/2 καυτερή πιπερίτσα, ψιλοκομμένη (ή 1/2 κ.κ. μπούκοβο)

3 σκ. σκόρδο κομμένες στα τέσσερα

1/2 λεμόνι, το χυμό

1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

1/2 φλιτζ. τσ. ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

1 κ.κ. καπνιστό πιμεντόν (προαιρετικά)

Αλάτι, πιπέρι

Παρασκευή

Πλένουμε και καθαρίζουμε τα καλαμαράκια χωρίζοντας τα πλοκάμια από το σώμα.

Αν είναι μεγαλύτερα από 5 εκ., τα κόβουμε στη μέση.

Τα αλατίζουμε ελαφρά.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σ' ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρουμε το σκόρδο μέχρι να ροδίσει.

Το αφαιρούμε και ρίχνουμε τα καλαμαράκια, λίγα λίγα, μαζί με την πιπεριά.

Τηγανίζουμε μόλις για 1 λεπτό και τα βγάζουμε μόλις ασπρίσει η σάρκα τους.

Τα κρατάμε σ' ένα βαθύ πιάτο.

Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε τις ντομάτες, ψιλοκομμένες, το πιμεντόν, την καυτερή πιπερίτσα (ή το μπούκοβο), προσθέτουμε ανάλογο αλάτι και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά 4-5 λεπτά, μέχρι ν' αρχίσουν να λιώνουν.

Προσθέτουμε τα καλαμαράκια με τις πιπεριές και αφήνουμε να σιγοβράσουν 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας.

Τέλος, προσθέτουμε το λεμόνι και το μαϊντανό.

Σερβίρουμε τα πικάντικα καλαμαράκια σαν ορεκτικό, με φρυγανισμένο ψωμί.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές