X

Πατάτας μπράβας (patatas bravas)

Υλικά

Υλικά

500 γρ. πατάτες

3 ντομάτες ψιλοκομμένες

4 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες

1 καυτερή πιπερίτσα (ή 1 κ.κ. ταμπάσκο)

1/2 φλιτζ. τσ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1/2 κ.κ. ξίδι

Αλάτι, πιπέρι

Παρασκευή

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κυδωνάτες.

Ανάβουμε το φούρνο στους 190°.

Ζεσταίνουμε το λάδι σε μεγάλο τηγάνι και τηγανίζουμε τις πατάτες σε δυνατή φωτιά, να κάνουν κρούστα εξωτερικά.

Τις βγάζουμε και τις μεταφέρουμε με το λάδι τους σε πυρίμαχο σκεύος.

Προσθέτουμε τις ντομάτες, το σκόρδο, το ξίδι, την πιπερίτσα ή το ταμπάσκο, αλάτι και πιπέρι, και ψήνουμε τις πατάτες στο φούρνο για 20-30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν εσωτερικά.

Οι "πατάτας μπράβας" σερβίρονται σαν τάπας, ζεστές ή κρύες, με λίγο φρέσκο μαϊντανό.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές