X

Πιπεριές γεμιστές με τυρί, στο τηγάνι

Υλικά

Υλικά

500 γρ. πιπεριές Φλωρίνης

300 γρ. φέτα

2 αβγά

3 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες

2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

1 κ.κ. ρίγανη

3-4 κ.σ. ξίδι

Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Αλάτι, πιπέρι

Παρασκευή

Πλένουμε τις πιπεριές, κόβουμε ίσια το επάνω μέρος με το κοτσάνι και αφαιρούμε προσεκτικά τα σπόρια· τις αλατίζουμε.

Κόβουμε τη φέτα σε κομματάκια, προσθέτουμε το σκόρδο, το μαϊντανό, τη ρίγανη και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και πιέζουμε με το πιρούνι να λιώσει η φέτα και να αναμειχθεί με τα υλικά.

Χτυπάμε ελαφρά τα αβγά και τα προσθέτουμε στο μείγμα της φέτας, ανακατεύοντας καλά ώστε να αναμειχθούν.

Με ένα κουταλάκι γεμίζουμε τις πιπεριές κατά τα 2/3 με το μείγμα.

Ζεσταίνουμε αρκετό ελαιόλαδο και τις τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά, γυρίζοντάς τες προσεκτικά, με δύο πιρούνια.

Τις ακουμπάμε σε πιατέλα και, αν θέλουμε, αφαιρούμε τη φλούδα, που ξεκολλάει εύκολα.

Τις σερβίρουμε χλιαρές, ραντισμένες με το ξίδι (προαιρετικά, αλλά τις κάνει πιο ορεκτικές) και με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές