X

Πίτες τορτίγια με τονοσαλάτα και φύλλα ρόκας

Υλικά

Υλικά (για 10 μέτρια wraps)

Πίτες τορτίγια (υπολογίζουμε 2 για κάθε άτομο)

2 κουτιά τόνο σε λάδι, στραγγισμένα καλά

1/2 λεμόνι (το χυμό)

1/2 φλιτζ. τσ. μαγιονέζα

1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 αγγούρι, καθαρισμένο

1 ματσάκι ρόκα, πλυμένη, με κομμένα τα χοντρά κοτσάνια

Αλάτι, πιπέρι

Παρασκευή

Φτιάχνουμε μια τονοσαλάτα, αναμειγνύοντας όλα τα υλικά, εκτός από το αγγούρι και τη ρόκα.

Κόβουμε το αγγούρι στη μέση και κάθε κομμάτι σε λεπτές φέτες, κατά μήκος· τις αλατίζουμε.

Απλώνουμε τονοσαλάτα σε κάθε πίτα (αφήνοντας περιθώριο γύρω γύρω) και βάζουμε επάνω μια φετούλα αγγούρι και μερικά φύλλα ρόκας.

Τυλίγουμε σφιχτά την πίτα σε ρολό και μετά την τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο και τη βάζουμε στο ψυγείο.

Είναι προτιμότερο να φτιάξουμε την τονοσαλάτα αρκετή ώρα πριν, ώστε να αφαιρέσουμε τυχόν υγρά που θα βγάλει.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές