X

Σαλατούρι (σαλάχι με σάλτσα λαδολέμονου)

Υλικά

Υλικά

500 γρ. σελάχι (ή καλκάνι)

2 μέτρια κρεμμύδια

1/2 φλιτζ. τσ. λευκό κρασί

1 φύλλο δάφνης

2/3 φλιτζ. τσ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

2 λεμόνια (το χυμό)

1/2 φλιτζ. τσ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

Αλάτι, πιπέρι

Παρασκευή

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε να βράσουν 2 φλιτζ.

τσ.

νερό μαζί με το κρασί, το ένα κρεμμύδι κομμένο στη μέση, αλάτι και το δαφνόφυλλο.

Βάζουμε το σαλάχι να βράσει για 6-7 λεπτά.

Το βγάζουμε και το κόβουμε σε φιλέτα.

Το βάζουμε σε απλωτό σκεύος.

Χτυπάμε το λαδολέμονο, με αλάτι και πιπέρι και περιχύνουμε το σαλάχι.

Ρίχνουμε από πάνω το μαϊντανό και το κρεμμύδι, κομμένο σε ροδέλες.

Αφήνουμε το σαλατούρι στο ψυγείο για 30 λεπτά πριν το σερβίρουμε.

(Αν θέλουμε πιο δυνατή γεύση, προσθέτουμε στο λαδολέμονο 1 κουτ.

καφέ μουστάρδα Ντιζόν.)

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές