X

Παντζαροσαλάτα με γιαούρτι

Υλικά

Υλικά

προετοιμασία: 15 λεπτά, άτομα: 4

500 γραμμάρια παντζάρια, βρασμένα και καθαρισμένα

3 κουταλιές γιαούρτι

70 γραμμάρια ψίχα καρυδιού, χοντροκομμένη

2 πρέζες αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

2 κουταλιές ελαιόλαδο

2 κουταλιές ψιλοκομμένο άνηθο

Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετείτε τα παντζάρια και τα κόβετε σε μικρά κομμάτια.

Το ζωμό που θα βγάλουν τον φυλάτε για να τον χρησιμοποιήσετε στο μείγμα με το γιαούρτι.Σε ένα άλλο πιο μικρό μπολ αναμειγνύετε το γιαούρτι μαζί με το ελαιόλαδο, προσθέτοντας το ζωμό των παντζαριών, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Αναμειγνύετε τα κομμένα παντζάρια μαζί με το μείγμα γιαουρτιού στο μεγάλο μπολ.

Προσθέτετε τον άνηθο στην παντζαροσαλάτα, καθώς και τα τριμμένα καρύδια.

Σερβίρετε την παντζαροσαλάτα σε πιάτα, προσθέτοντας τρυφερά παντζαρόφυλλα, εάν έχετε αγοράσει φρέσκα παντζάρια.Aπό τη σειρά βιβλίων του Αλέξανδρου Παπανδρέου με εύκολες συνταγές με ζυμαρικά, τυριά, κοτόπουλο και σαλάτες

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές