Υλικά
500 γρμ. λιγκουίνι Υλικά για 4 άτομα
300 γρμ μύδια με το κέλυφος
300 γρμ. κυδώνια
300 γρμ. γυαλιστερές
300 γρμ. αχιβαδάκια
6 μεγάλες γαρίδες
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε λεπτές φέτες
3 ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κύβους
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 ποτήρι λευκό κρασί
1 κ.γ. φρέσκια ρίγανη
αλάτι
1 καυτερή πιπερίτσα
Λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά βάζουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο προσθέτουμε το πιπέρι, την πιπερίστα και όλα τα θαλασσινά που έχουμε πλύνει πολύ καλά.
Τα αφήνουμε για 4-5 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε την ντομάτα, λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό, την ρίγανη και ανακατεύουμε .
Αφήνουμε να μαγειρευτούν έως ότου δέσει η σάλτσα.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα λιγκουίνι al dente.
Τα σουρώνουμε και τα ανακατεύουμε αμέσως με την σάλτσα για να απορροφήσουν την θαλασσινή γεύση της.
Τα σερβίρουμε σε μεγάλη πιατέλα γαρνίρουμε με θαλασσινά, λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι για άρωμα και μαϊντανό ψιλοκομμένο.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τα ζυμαρικά μπορούμε να μην τα σουρώσουμε αλλά να τα αφαιρέσουμε με τσιμπίδα και αμέσως να τα προσθέσουμε στην σάλτσα που το νερό του βρασμού τους θα την χυλώσει.
(Από το βιβλίο Οινομαγειρέματα, της Νίκης Μηταρέα)