Υλικά
Υλικά
1 κιλό καθαρισμένο χταπόδι
3 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1 φλιτζ. τσ. φύλλα μαϊντανού ψιλοκομμένα
250 γρ. μπαγιάτικο ψωμί (ή λίγο περισσότερο)
1 αβγό χτυπημένο
5 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κ.σ. θρούμπι (διαφορετικά, θυμάρι)
Αλάτι, πιπέρι
Αλεύρι και ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Παρασκευή
Πλένουμε το χταπόδι και το βάζουμε σε κατσαρόλα, χωρίς νερό.
Ανάβουμε χαμηλή φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να μισομαλακώσει, περίπου 40 λεπτά.
Κατόπιν το στραγγίζουμε και το κάνουμε κιμά στο μούλτι, με διακεκομμένες κινήσεις ή σε άλλη, κατάλληλη συσκευή.
Μουλιάζουμε και στύβουμε το ψωμί.
Αναμειγνύουμε καλά όλα τα υλικά.
Αν το μείγμα είναι πολύ μαλακό, προσθέτουμε φρυγανιά τριμμένη.
Το αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον μία ώρα.
Κατόπιν πλάθουμε μέτριους κεφτέδες, τους αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο.