X

Ιταλική σαλάτα με προσούτο και γκοργκοντζόλα

Υλικά

Υλικά

1 αντίβ

1 μικρό ραντίτσιο

1 σαλάτα σγουρή

1-2 σκληρά μήλα, καθαρισμένα

6 φέτες προσούτο Πάρμας

1 φλιτζ. τσ. χοντροκομμένο τυρί γκοργκοντζόλα

1 κ.σ. κουκουνάρι καβουρδισμένο

Για τη σάλτσα

6 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

3 κ.σ. ξίδι από φραμπουάζ ή από σέρι

3 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο, για το γαρνίρισμα

Αλάτι, πιπέρι

Παρασκευή

Κόβουμε τα φύλλα του αντίβ και του ραντίτσιο σε λεπτές λωρίδες (ζουλιέν), τα μήλα σε λεπτές φέτες, τη σαλάτα σε φουντίτσες, με το χέρι.

Χτυπάμε καλά το λάδι με τις 3 κ.σ ξίδι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε με τα σαλατικά και τις 3 φέτες προσούτο, κομμένες στη μέση.

Μεταφέρουμε τη σαλάτα σε απλωτή σαλατιέρα, τοποθετούμε επάνω τις υπόλοιπες φέτες προσούτο και γαρνίρουμε με τα κομμάτια του τυριού και το κουκουνάρι.

Ραντίζουμε με το μπαλσάμικο και σερβίρουμε χωρίς μεγάλη καθυστέρηση.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές