Υλικά
Υλικά
Για τη ζύμη
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 αβγό ελαφρά χτυπημένο
1 φλιτζ. τσ. γάλα
2-3 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Λίγο αλάτι
Για τη γέμιση
3/4 κιλού ξινομυζήθρα και ανθότυρο, ανακατεμένα
2 αβγά
1 κ.σ. φρέσκος δυόσμος, ψιλοκομμένος
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Παρασκευή
Αναμειγνύουμε τα υλικά της ζύμης και προσθέτουμε τμηματικά λίγο νερό, ώστε να γίνει μια μέτρια ζύμη.
Την αφήνουμε να σταθεί 30 λεπτά.
Στο μεταξύ, αναμειγνύουμε τα υλικά της γέμισης.
Ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη σε φύλλο περίπου 4 χλσ.
και κόβουμε στρογγυλά πιτάκια με διάμετρο περίπου 8 χλσ.
Βάζουμε στη μέση από ένα κουταλάκι γέμιση και διπλώνουμε το πιτάκι σε σχήμα μισοφέγγαρου.
Πατάμε τις άκρες με πιρούνι, να κολλήσουν.
Τηγανίζουμε τα καλιτσούνια σε μπόλικο, καυτό ελαιόλαδο, αλλά αν τα θέλουμε πιο ελαφριά, μπορούμε να τα ψήσουμε στο φούρνο.
Τα σερβίρουμε σκέτα ή με μέλι, σαν επιδόρπιο.