Υλικά
Υλικά (για 4 άτομα)
500 γρ. φαρφάλες (ζυμαρικά)
250 γρ. φιστίκια Αιγίνης (ψίχα ανάλατη)
100 γρ. κουκουνάρι
4 φέτες προσούτο
3 κ.σ. τυρί μασκαρπόνεv
1 κ.σ. κρέμα γάλακτος
2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Ελάχιστο μοσχοκάρυδο
Αλάτι, πιπέρι
Παρασκευή
Ανάβουμε το φούρνο στους 200° και βάζουμε το προσούτο σε σχάρα να γίνει τραγανό.
Βάζουμε στο μπλέντερ τα φιστίκια, το κουκουνάρι και το ελαιόλαδο και τα ψιλοκόβουμε πολύ, αλλά χωρίς να τα πολτοποιήσουμε τελείως.
Αν χρειαστεί, προσθέτουμε ακόμα λίγο ελαιόλαδο.
Βάζουμε τα ζυμαρικά να βράσουν σε άφθονο αλατισμένο νερό.
Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά το μείγμα του φιστικιού μαζί με το μασκαρπόνε, την κρέμα, αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο.
Ανακατεύουμε τη σάλτσα συνέχεια, σιγοψήνοντας για 5-6 λεπτά.
Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά, ακόμα σκληρά, και τα ρίχνουμε στο σκεύος με τη σάλτσα.
Ανακατεύουμε προσεκτικά στη φωτιά για 1 λεπτό, να ποτίσει η σάλτσα παντού.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το τραγανό προσούτο σε κομματάκια και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σημ.: Αν θέλουμε πιο έντονη τη γεύση του φιστικιού, αυξάνουμε την ποσότητα στα 350 γρ.
- καθαρό βάρος).