Υλικά
υλικά
250 γρ. πένες (ή "κοχύλια" ή φιογκάκια)
500 γρ. μπρόκολο
100 γρ. φέτα λιωμένη με το πιρούνι
2 σκ. σκόρδο, λιωμένες
4 κ.σ. τριμμένη μυζήθρα
αλάτι, πιπέρι
παρασκευή
Πλένουμε το μπρόκολο, αφαιρούμε το χοντρό κοτσάνι και το χωρίζουμε σε μικρά μπουκετάκια.
Το ψήνουμε στον ατμό και θέλουμε να "κρατάει" λίγο όταν το βγάλουμε.
Βράζουμε τα ζυμαρικά μας al dente.
Ενώ βράζουν, αναμειγνύουμε με πιρούνι τη φέτα με το σκόρδο, τη μυζήθρα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά, προσέχοντας να μείνουν 2-3 κουτ.
σούπας από το νερό τους, και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα τους.
Ανακατεύουμε καλά, πρώτα με το μείγμα των τυριών.
Προσθέτουμε το μπρόκολο και ανακατεύουμε προσεκτικά.
Σερβίρουμε αμέσως με τριμμένη μυζήθρα.