X

Σούπα-κρέμα πράσου

Υλικά

Υλικά (για 4-5 άτομα)

5 μέτρια πράσα (το λευκό μέρος)

2 μέτριες πατάτες

250 ml γάλα πλήρες

1,5 lt ζωμός κότας (κατά προτίμηση σπιτικό)

2 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος

Αλάτι, φρεσκοκομμένο πιπέρι

Παρασκευή

Σκίζουμε τα πράσα κατά μήκος στα δύο για να πλυθεί καλά το εσωτερικό τους.

Τα κόβουμε σε ροδέλες 3 εκ.

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε τέταρτα.

Σε βαθιά κατσαρόλα βάζουμε το ζωμό μαζί με τα πράσα και τις πατάτες, ανάλογο αλάτι, σκεπάζουμε και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν.

Βγάζουμε από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει λίγο και προσθέτουμε το γάλα.

Ανακατεύουμε καλά και περνάμε τη σούπα από το μπλέντερ.

Την ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα, διορθώνουμε το αλάτι, προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αφήνουμε να ζεσταθεί καλά, ανακατεύοντας.

Σερβίρουμε με το μαϊντανό.

Σημ.: Για πιο πλούσια γεύση, προσθέτουμε στο τέλος μία κουτ.

σούπας φρέσκο βούτυρο.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές