Υλικά
Υλικά
12 πράσα μέτριου πάχους
2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
3 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
3 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
1 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο
50 ml ελαιόλαδο
1 κ.σ. μουστάρδα με σιναπόσπορο
3 κ.σ. ξίδι από Sherry (ή άλλο εκλεκτό ξίδι)
Αλάτι, πιπέρι
Παρασκευή
Κόβουμε την κορυφή και το πράσινο μέρος των πράσων.
Κάνουμε μία σχισμή κατά μήκος, χωρίς να τα κόψουμε, για να πλυθεί καλά το εσωτερικό τους.
Τα δένουμε με σπαγκάκι ανά τέσσερα για να διατηρήσουν το σχήμα τους στο βράσιμο.
Τα βάζουμε να βράσουν σε αλατισμένο νερό για 25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Τα βγάζουμε, αφαιρούμε τους σπάγκους και τα αφήνουμε να στραγγίξουν καλά.
Ζεσταίνουμε 2-3 κουτ.
σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε χαμηλή φωτιά.
Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμα.
Σε βαθύ μπολ χτυπάμε δυνατά το ελαιόλαδο με το ξίδι, τη μουστάρδα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθέτουμε το μείγμα κρεμμυδιού-σκόρδου, μαϊντανό και άνηθο, και ανακατεύουμε καλά.
Απλώνουμε τα πράσα σε πιατέλα και τα τυλίγουμε με 2-3 κουτ.
σούπας από τη βινεγκρέτ.
Ρίχνουμε την υπόλοιπη βινεγκρέτ από πάνω.
Σερβίρονται χλιαρά ή κρύα.