X

Σολομός ψητός, με καραμελωμένα πράσα

Υλικά

Υλικά (για 4 άτομα)

5 μέτρια πράσα

4 φέτες σολομού (περίπου 1.200 γρ.)

3 μέτρια καρότα, κομμένα σε λεπτές ροδέλες

1 κ.γλ. μαραθόσπορο

2 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο

1 κ.σ. ζάχαρη καστανή

3-4 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. βούτυρο

Αλάτι, φρεσκοτριμένο πιπέρι

Παρασκευή

Κόβουμε το επάνω μέρος και το πράσινο τμήμα των πράσων.

Τα σκίζουμε κατά μήκος στα δύο και τα πλένουμε με προσοχή, να φύγει κάθε ίχνος χώματος από μέσα.

Τα στραγγίζουμε και τα κόβουμε σε κομμάτια μήκους 3-4 εκ.σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο με το βούτυρο και σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά τα πράσα και τα καρότα με το μαραθόσπορο, ανακατεύοντας.

Όταν θα έχουν μισομαλακώσει, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και τη ζάχαρη και συνεχίζουμε να τα ανακατεύουμε αργά για 4-5 λεπτά ακόμα, μέχρι να μαλακώσουν τελείως και να καραμελώσουν.

Αλατοπιπερώνουμε τα κομμάτια του σολομού και τα αλείφουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο.

Τα ψήνουμε σε καυτό τηγάνι-γριλιέρα ή στο γκριλ του φούρνου , γύρω στα 5 λεπτά από κάθε πλευρά.

Τα σερβίρουμε μοιράζοντας τα πράσα πάνω από κάθε φιλέτο και πασπαλίζουμε με άνηθο.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές