
Υλικά
υλικά
1 κιλό παϊδάκια από ζαρκάδι ή ελάφι *
ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι
τσάτνι από κόκκινα φρούτα, πουρές κάστανο για τη συνοδεία
για τη μαρινάδα:
5-6 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
3 κ.σ. τσίπουρο ή βότκα
2 σκ.σκόρδο, λυωμένες
3 κόκκοι μοσχοκάρυδου, χοντροσπασμένοι
4 γαρύφαλλα, χοντροσπασμένα
2 κλαδάκια από φρέσκο θυμάρι
μερικούς κόκκους πιπεριού
παρασκευή
Αναμειγνύουμε καλά όλα τα υλικά της μαρινάδας και αλείφουμε τα παϊδάκια, πιέζοντας να σταθεί η μαρινάδα στο κρέας.
Τα βάζουμε σε ανάλογο σκεύος, ρίχνουμε την υπόλοιπη από πάνω, σκεπάζουμε με μεμβράνη και τ' αφήνουμε να μείνουν στο ψυγείο από μία νύχτα ως 24 ώρες, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Ανάβουμε το γκριλ του φούρνου.
Βγάζουμε τα παϊδάκια απο το ψυγείο μισή ώρα πριν τα ψήσουμε και τα στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας.
Λαδώνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι με αυλάκια και όταν κάψει καλά, ακουμπάμε επάνω τα παϊδάκια, ρίχνοντας αλάτι και πιπέρι.
Τα ψήνουμε 2' από κάθε πλευρά, να κάνουν κρούστα.
Κατόπιν, τα μεταφέρουμε σε σχάρα, κάτω από το γκριλ και τα ψήνουμε όσο μας αρέσει, έχοντας υπόψη, ότι πρέπει να μείνουν ζουμερά.
Τα σερβίρουμε σε πιατέλα και τα συνοδεύουμε με τσάτνεϋ φρούτων (κατά προτίμηση κόκκινων φρούτων) και πουρέ κάστανου.
Ταιριάζουν, επίσης, με πουρέ πατάτας ή κολοκύθας.
* με την ίδια διαδικασία γίνονται και οι μπριζόλες ή το φιλέτο από ελάφι ή ζαρκάδι.