X

Γαρίδες στο τηγάνι με πιπεριές και πάπρικα

Υλικά

υλικά

1 κ. γαρίδες μετρίου μεγέθους ή μεγάλες

1 κόκκινη + 1 πράσινη πιπεριά

1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκ. σκόρδο κομμένες στη μέση

1/2 φλ. τσ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά

4 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

παρασκευή

Πλένουμε τις γαρίδες και τις καθαρίζουμε, κρατώντας τα κεφάλια και τις ουρές.

Τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε σε σουρωτήρι.

Πλένουμε τις πιπεριές και τις κόβουμε σε κυβάκια.

Ζεσταίνουμε το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές για 8'-10', σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας.

Προσθέτουμε τις γαρίδες, τη μία δίπλα στην άλλη και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά, για 2' από κάθε πλευρά, ενώ τις πασπαλίζουμε με την πάπρικα.

Ρίχνουμε τον μισό μαϊντανό, αφήνουμε 1/2 λεπτό ακόμα.

Τις αραδιάζουμε σε πιατέλα με τα υπόλοιπα υλικά και το λάδι του τηγανιού και ρίχνουμε από πάνω τον υπόλοιπο μαϊντανό.

Σερβίρουμε αμέσως.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές