Υλικά
υλικά
1 μεγάλη σελινόριζα
1 μέτρια πατάτα
1 μέτριο κρεμμύδι
1 αβγό
1/2 φλιτζάνι τριμμένη γραβιέρα
3 κ.σ. γάλα
3 κ.σ. αλεύρι
1 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
1 κ.γ. θυμάρι
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
παρασκευή
Καθαρίζουμε και τρίβουμε στο χοντρό τρίφτη τη σελινόροζα και την πατάτα.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι στο μούλτι.
Τ' ανακατεύουμε σε ένα μπολ με το αβγό, το γάλα, το τυρί, τον άνηθο και τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε το αλεύρι, ώστε να γίνει ένας πηχτός χυλός.
Ζεσταίνουμε αρκετό ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και όταν κάψει, παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα και τις τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά, γυρίζοντάς τις και από την άλλη πλευρά, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Τηγανίζουμε στην αρχή μία, για να υπολογίσουμε το σωστό χρόνο και τη θερμοκρασία τηγανίσματος.
Τις ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί και τις σερβίρουμε ζεστές, με μια σάλτσα γιαουρτιού ή μια κρέμα φέτας.