Υλικά
υλικά για 2 άτομα
8 μεγάλες ή 10 μέτριες ωμές γαρίδες
3/4 φλ.τσ. μαγιονέζα με ελαιόλαδο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα (μόνο το λευκό μέρος)
2 κ.σ. ουίσκυ
ξύσμα από 1/2 λάιμ
μερικές σταγόνες τσίλι σως
1 κ.γ. κέτσαπ πικάντικη
1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 αγγούρι σε φέτες
αλάτι, πιπέρι
παρασκευή
Ρίχνουμε τις γαρίδες σε αλατισμένο νερό που βράζει για 4'.
Τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και τις καθαρίζουμε προσεκτικά.
Σ'ενα μπολ ανακατεύουμε τη μαγιονέζα με το ουίσκυ, μερικές σταγόνες τσίλι σως, τα κρεμμυδάκια, το ξύσμα λάιμ, λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε τσίλι σως, αν τη θέλουμε πιο πικάντικη, πάντα με προσοχή.
Μεταφέρουμε το ντιπ σε μπολ με πλατύ άνοιγμα, ισιώνουμε την επιφάνεια, βάζουμε στο κέντρο ένα κουταλάκι κέτσαπ και πασπαλίζουμε γύρω γύρω μαϊντανό, χωρίς ν' ανακατέψουμε.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.
Για το σερβίρισμα, κρεμάμε τις γαρίδες γύρω γύρω στο χείλος του μπολ ή τις τοποθετούμε κυκλικά σε μεγάλο πιάτο και βάζουμε στη μέση το μπολ με τη σάλτσα.(σημ.
αυτό το απλό αλλά πολύ νόστιμο πιάτο, απαιτεί καλές γαρίδες.
Δεν χρησιμοποιούμε καθαρισμένες και προβρασμένες κατεψυγμένες γαρίδες.)