Υλικά
400 γρ γαρίδες καθαρισμένεςΥλικά για δυο μερίδες
4 παντζάρια (μόνο τους βολβούς)
100γρ καρύδια καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
100γρ γιαούρτι στραγγιστό
ξύσμα και χυμό από 1 πορτοκάλι
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Αλατίζουμε τα παντζάρια και τα τυλίγουμε ένα –ένα με αλουμινόχαρτο.
Τα βάζουμε να ψηθούν σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για μιάμιση ώρα.
Τα τελευταία τρία λεπτά βάζουμε στο φούρνο και την καρυδόψιχα να καβουρδιστεί λίγο και να βγάλει όλα τα αρώματα της.
Αφού κρυώσουν τα παντζάρια τα ξεφλουδίζουμε και τα κόβουμε σε μικρά κυβάκια.
Μετά τα ανακατεύουμε με το γιαούρτι τα καρύδια, το ξύσμα και το χυμό από το πορτοκάλι ελέγχοντας το αλατοπίπερο.
Σοτάρουμε τις γαρίδες σε δυνατή φωτιά με ελάχιστο ελαιόλαδο για δυο λεπτά από την κάθε πλευρά και σερβίρουμε μαζί με τα παντζάρια.tips… Μπορείτε να κάνετε την παντζαροσαλάτα μια μέρα πριν και να την κρατήσετε στο ψυγείο.
Η αντίθεση με τις ζεστές γαρίδες είναι πολύ ενδιαφέρουσα.Ακόμα μπορείτε στην παντζαροσαλάτα να προσθέσετε και τους σπόρους από ένα βολβό φρέσκιας βανίλιας.
Ταιριάζει πολύ με το πορτοκάλι και τις γαρίδες.