Follow us

Πικάντικες χοιρινές μπουκιές (pinchitos morunos)

Πικάντικες χοιρινές μπουκιές (pinchitos morunos)

Υλικά

Υλικά

500 γρ. ψαχνό χοιρινό*, κομμένο σε μικρούς κύβους

2 σκ. σκόρδο, λειωμένες

1 κ.σ. σκόνη κάρρυ (mild), ή το ειδικό μείγμα για pinchitos

1 κ.γ. πιμεντόν (καπνιστή πάπρικα)

1/2 κ.γ. κόλιαντρο, σπασμένο

1/2 κ.γ. ξερό θυμάρι

3 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. χυμό λεμονιού

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

οδοντογλυφίδες

παρασκευή

Σ' ένα μπολ χτυπάμε το λυωμένο σκόρδο με όλα τα υπόλοιπα υλικά, ν' αναμειχθούν καλά.

Περνάμε ανά δυο μπουκιές κρέατος σε μια οδοντογλυφίδα και τις τοποθετούμε σε βαθύ σκεύος.

Τα αλείφουμε καλά με το μείγμα της μαρινάδας και τα αφήνουμε σκεπασμένα στο ψυγείο, τουλάχιστο 2 ώρες.

Τα βγάζουμε έγκαιρα από το ψυγείο, να έρθουν σε θερμοκρασία περιβάλλοντος και τα ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου, περίπου 3' από κάθε πλευρά, ή στα κάρβουνα.* γίνονται και με αρνίσιο κρέας

Επίσης...

3 ιδέες για ωραία πιάτα με χοιρινό

Δοκιμάστε τις 3 συνταγές που θα βρείτε εντός.

Χοιρινά Κεφτεδάκια του Δήμου Μπαλόπουλου

Ο σεφ των Frater & Soror και ΦΒΚ παραδίδει μία εξαιρετικά νόστιμα συνταγή με πολλή προσωπικότητα πλην όμως σεβασμό στο πιάτο.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπριζόλες Φούρνου µε Λαχανικά και Πατάτες

Η συνταγή για τις πιο νόστιμες μπριζόλες φούρνου µε λαχανικά και πατάτες.

Χοιρινό µε Άγρια Χόρτα

Πώς θα φτιάξεις χοιρινό με άγρια χόρτα.

Χοιρινό µε Σπανάκι

Η συνταγή για χοιρινό με σπανάκι.

Απολαυστικά Κεφτεδάκια

Τα πιθανότατα πιο εύκολα κεφτεδάκια που μπορείς να φτιάξεις.

Χοιρινό με Σύκα στη Γάστρα

Ένα υπέροχο, πρωτότυπο φουρνιστό φαγητό, που θα γίνει ακόμα νοστιμότερο αν διαλέξουμε ένα κομμάτι με λιπάκι.

Χοιρινό με Πλιγούρι

Η συνταγή για χοιρινό με πλιγούρι.

Χοιρινό με Λεμονάτη Σάλτσα και Κρασάτες Πατάτες

Η συνταγή για χοιρινό με λεμονάτη σάλτσα και κρασάτες πατάτες.

Χοιρινό Ρολό Λεμονάτο με Τυρί

Η συνταγή για ρολό χοιρινό λεμονάτο με τυρί.

Χοιρινό με Κρασί και Πιπεριές

Η συνταγή για χοιρινό με κρασί και πιπεριές.

Χοιρινό με το Σέλινο

Μία υπέροχη συνταγή με χοιρινό και σέλινο.