X

Πιπεριές γεμιστές με τόνο (pimientos rellenos de atun)

Υλικά

υλικά

8-10 κόκκινες πιπεριές ψητές στο λάδι, από βαζάκι

2 κονσέρβες τόνο σε λάδι, στραγγισμένο

10-12 μαύρες ελιές

4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια

1+1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

2-3 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο

1 κ.σ. ξύδι και λίγο ακόμα

1/2 κ.γ. γλυκό πιμεντόν (καπνιστή πάπρικα) 

παρασκευή

Στραγγίζουμε τις πιπεριές από το λάδι και τις στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί.

Αφαιρούμε τα κουκούτσια από τις ελιές και τις ψιλοκόβουμε.

Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα κόβουμε σε λεπτά φετάκια, μαζί με λίγο από το πράσινο τμήμα τους.

Σε μεγάλο μπολ κομματιάζουμε με πιρούνι τον τόνο και τον ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά.

Γεμίζουμε προσεκτικά μ' ένα κουταλάκι κάθε πιπεριά με το μείγμα του τόνου.

Τοποθετούμε τις πιπεριές σε μικρή πιατέλα και γαρνίρουμε με 1 κ.σ μαϊντανό.

Ρίχνουμε από πάνω λίγες σταγόνες ξύδι.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές