Υλικά
υλικά για 10 κομμάτια
10 μεγάλες τορτίγιας (μεξικάνικες πίτες)
400 γρ. τριμμένο τσένταρ ή άλλο μαλακό τυρί που λιώνει
ελαιόλαδο ή σπορέλαιο για το τηγάνισμα
προαιρετικά και κατά προτίμηση:
κομματάκια ψητού κοτόπουλου
φρέσκα μανιτάρια σε φετάκια
μαύρες ελιές, ψιλοκομμένες
ντομάτα σε λεπτές φέτες
μαρούλι ή σάλτσα γκουακαμόλε για συνοδεία
παρασκευή
Σ' ένα αντικολλητικό, μέτριο τηγάνι ζεσταίνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο (περ.
1 κ.γ.), φροντίζοντας να καλύψει το τηγάνι.
Βάζουμε μία τορτίγια και όταν αρχίσει να σχηματίζει φουσκάλες σκορπάμε επάνω 2-3 κ.σ τριμμένο τυρί και αν θέλουμε, κάποιο άλλο υλικό (αν βάλουμε κυβάκια κοτόπουλου, την ονομάζουμε κεσαδίγια κοτόπουλου).
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το τυρί να λιώσει και την τορτίγια να ροδίσει, αλλά να παραμείνει μαλακή, περίπου 1'-2'.
Τότε σηκώνουμε με σπάτουλα τη μία πλευρά και τη διπλώνουμε σαν ομελέτα.
Τη βάζουμε σε πιατέλα και συνεχίζουμε με τις υπόλοιπες.
Τις σερβίρουμε κομμένες σε κομμάτια, με σαλάτα μαρούλι ή με σάλτσα-ντιπ γκουακαμόλε (με αβοκάντο).