Υλικά
υλικά
1 φλ. τσ. τυρί τσένταρ ή γκούντα (ή άλλο τυρί που λιώνει)
2 πιπεριές jalapenos*, ψιλοκομμένες
60 ml κρέμα γάλακτος με λίγα λιπαρά
1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 κ.γ. κύμινο σε σπόρους, σπασμένο
αλάτι (αν χρειάζεστε)
παρασκευή
Λίγο πριν σερβίρετε το ντιπ βάζετε όλα τα υλικά σε κατσαρολάκι και αφήνετε το τυρί να λιώσει και ν' αναμειχθούν, σε πολύ χαμηλή φωτιά.
Αδειάζετε το ντιπ σε ένα ή δύο μπολ και σερβίρετε με ψημένες τορτίγιας, σε κομμάτια ή με νάτσος. * οι χαλαπένιος είναι είδος πιπεριάς τσίλι, αρκετά καυτερής, που μπορείτε να βρείτε και σε βαζάκι.
Τις αντικαθιστάτε με μία μακρόστενη κόκκινη καυτερή πιπεριά (χωρίς τους σπόρους και τις ενδιάμεσες μεμβράνες) ή δύο αποξηραμένα μικρά τσίλι.