Υλικά
υλικά
2 ολόκληρες αρνίσιες πλευρές (άκοπες), περίπου 20-24 παϊδάκια
2 κ.σ. δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο (κατά προτίμηση φρέσκο)
1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο (ή 1/2 κ.σ. ξερό)
2 σκ. σκόρδο, λιωμένο
4 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
παρασκευή
Ανακατεύουμε σε μπολάκι το σκόρδο με τα μυρωδικά και αρκετό φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Λαδώνουμε καλά τις πλευρές και τις τρίβουμε με το μείγμα των μυρωδικών.
Κλείνουμε το κρέας σε πλαστική σακούλα (μία για κάθε πλευρά), πιέζοντας να βγει ο αέρας και σφραγίζουμε όσο καλύτερα μπορούμε τις σακούλες.
Αφήνουμε το κρέας να μαριναριστεί όλη τη νύχτα στο ψυγείο ή δύο ώρες τουλάχιστον (μέχρι τόσο δεν χρειάζεται ψυγείο).
Αν έχει μπει στο ψυγείο το αφήνουμε μία ώρα εκτός, να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος πριν το ψήσουμε. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200ο και τοποθετούμε τη σχάρα στο κέντρο.
Αλατίζουμε καλά το κρέας και το τοποθετούμε σε σχάρα, πάνω από ταψάκι, με την πέτσα προς τα επάνω.
Μ' ένα μυτερό μαχαιράκι κάνουμε ρηχές χαρακιές στην πέτσα του, στα διαστήματα που χωρίζονται τα παϊδάκια.
Το ψήνουμε για 10' στους 200ο και κατόπιν χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 160ο και το ψήνουμε ακόμα 15'-20', ανάλογα με το πόσο μεγάλες είναι οι πλευρές και πόσο ψημένο το θέλουμε.
Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να σταθεί 10', σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο.
Χωρίζουμε με κοφτερό μαχαίρι τα παϊδάκια και σερβίρουμε.