Follow us

Αρνάκι με άγρια χόρτα και μυρωδικά

Αρνάκι με άγρια χόρτα και μυρωδικά

Υλικά

υλικά

2 κιλά αρνί ή κατσικάκι γάλακτος (σπάλα και χεράκια), κομμένο σε μέτριες μερίδες

2 κιλά άγρια χόρτα (ραδίκια, αντίδια, ζοχοί κ.λ.)

1/2 κ. φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε μέτρια φετάκια

1 ματσάκι καυκαλήθρες

1/2 ματσάκι μάραθο

1 κ.σ. θυμάρι 

3/4 φλ.τσ. ε.π. ελαιόλαδο

1 φλ.τσ. κρασί λευκό

2 λεμόνια, το χυμό

αλάτι, πιπέρι

παρασκευή

Πλένουμε και στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας το κρέας.

Σε μεγάλη, φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε 1/2 φλ.τσ.

ελαιόλαδο και όταν κάψει βάζουμε τα κομμάτια του κρέατος να ροδίσουν καλά απ' όλες τις πλευρές, περίπου 7'-8'.

Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 2' σε μέτρια φωτιά να εξατμισθεί.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε το χυμό του λεμονιού, αλατίζουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοψηθεί 40', πριν προσθέσουμε τα χόρτα *. Στο μεταξύ, καθαρίζουμε, πλένουμε και στραγγίζουμε τα χόρτα.

Σε άλλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε 5-6 κ.σ ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια, για 3'-4'.

Προσθέτουμε τα χόρτα, αλατίζουμε και αφήνουμε να μαραθούν και να βγάλουν τα υγρά τους ανακατεύοντας συχνά, για 5'-6'.

Τα προσθέτουμε στο μισοψημένο κρέας, μαζί με το ζουμί τους και συνεχίζουμε το ψήσιμο.

Μετά από 15' προσθέτουμε τον μάραθο και τις καυκαλήθρες, χοντροκομμένα.

Όταν έχει μαλακώσει το κρέας, λίγα λεπτά πριν το βγάλουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το θυμάρι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

* η στιγμή που θα προσθέσουμε τα χόρτα εξαρτάται από το πόσο τραγανά τα θέλουμε να μείνουν.

Επίσης...

Απολαμβάνοντας τη σαρδέλα

Το τίμιο μικρό ψάρι θα γίνει ο καλύτερος καλοκαιρινός σου μεζές.

3 συνταγές για σούπερ καλαμαράκια

Δείτε εντός τρεις νόστιμες και εύκολες συνταγές.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Θαλασσινές γεύσεις για τη νηστεία

Δες εντός τρεις συνταγές για να απολαύσεις σουπιές, χταπόδι και γαρίδες.

3 συνταγές με σταρ το μπαρμπούνι

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές για ωραία μπαρμπούνια.

Δοκιμάστε αυτές τις νόστιμες συνταγές με γαρίδες

Δείτε εντός 3 νόστιμες και εύκολες συνταγές με το αγαπημένο θαλασσινό.

Δοκίμασε αυτές τις τρεις συνταγές με σολομό

Το αγαπημένο ψάρι σε τρεις ιδιαίτερες εκδοχές.

3 συνταγές για υπέροχες σουπιές

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές με σουπιές.

3 συνταγές με μπακαλιάρο

Εντός θα βρεις τη συνταγή για τον αγαπημένο μπακαλιάρο σκορδαλιά αλλά κι ακόμη δύο νόστιμες προτάσεις.

3 συνταγές με καβούρι

Τολμήστε τις τρεις πρωτότυπες συνταγές που θα βρείτε εντός.

3 εύκολες συνταγές για ωραίο γαύρο

Μαρινάτος, στον φούρνο ή πλακί; Η επιλογή είναι δική σας.

Για τους λάτρεις του τόνου

Πλάι σε σπαγγέτι ή κοχυλάκια ή και μέσα σε πιτάκι, ο τόνος είναι πάντα μια ωραία προσθήκη στη διατροφή μας.