X

Χορτόπιτα με φρέσκα μυρωδικά και βότανα

Υλικά

Υλικά

Βαθμός δυσκολίας: μέτριος Χρόνος προετοιμασίας: 20΄ Χρόνος μαγειρέματος : 35-40΄ Μερίδες : 6-8

1 πακέτο χωριάτικο φύλλο

250 γρ. Βιτάμ

1 μάτσο μυρώνια ψιλοκομμένα

1 μάτσο καυκαλίθρες ψιλοκομμένες

1 μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια (6-8 ρίζες), ψιλοκομμένο όλο το πράσινο και το λευκό τους μέρος

1 μάτσο άνηθο ψιλοκομμένο

1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο  

1 κουτ. σούπας δυόσμο

2 πράσα ψιλοκομμένα

3 αβγά

1 ½ φλ τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό

3 φλ τσαγιού γάλα 3,5% λιπαρά

20 γρ. σουσάμι (μαύρο ή λευκό)

ανάλογο αλάτι, πιπέρι

Εκτελεση

Λιώστε τα 150 γρ.

Βιτάμ, αλείψτε ένα μέτριο ταψί και τοποθετήστε 1 φύλλο χωριάτικο, στη συνέχεια αλείψτε την επάνω πλευρά του φύλλου και πάλι με λιωμένο Βιτάμ.

Τοποθετήστε ακόμη ένα φύλλο.

Ρίξτε μία πετσέτα καθαρή επάνω από το ταψί για να μην ξεραθεί το φύλλο και στη συνέχεια πλύντε και ψιλοκόψτε όλα τα λαχανικά και τα μυρωδικά.

Ρίξτε τα λαχανικά σε μία κατσαρόλα μαζί με 100 γρ.

Βιτάμ, μέχρι να μαραθούν και να βγάλουν τα υγρά τους.

{αράλληλα σε μία άλλη κατσαρόλα, ρίξτε το γάλα, αφήστε το να βράσει και προσθέστε το σιμιγδάλι, συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι να φουσκώσει το σιμιγδάλι και να γίνει σαν κρέμα.

Στη συνέχεια όταν τα λαχανικά πιούν τα υγρά τους, ρίξτε την κρέμα του σιμιγδαλιού μέσα και συνεχίστε το ανακάτεμα, μέχρι να γίνει αφράτη η γέμιση της χορτόπιτας.

Βγάλτε τη γέμιση από τη φωτιά, αφήστε να κρυώσει λίγο και προσθέστε τα αβγά και το αλατοπίπερο και ανακατέψτε καλά.

Τέλος, ρίξτε τη γέμιση στο ταψί, κλείστε με τις γωνίες που περισσεύουν, τοποθετήστε άλλα δύο φύλλα επάνω από τη γέμιση, με τον ίδιο τρόπο, όπως κάναμε στην αρχή, λιπαίνοντας καλά με το Βιτάμ το τελευταίο φύλλο, ξακρίστε ό,τι φύλλο περισσεύει και πουδράρετε με μαύρο ή λευκό σουσάμι.

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180ο για 35-40 λεπτά.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές