X

Τάρτα με φρέσκια μυζήθρα και σπανάκι

Υλικά

υλικά

για τη ζύμη

250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

120 γρ. βούτυρο κρύο

1 αβγό ελαφρά χτυπημένο

1/3 κ.γ. αλάτι

παγωμένο νερό

για τη γέμιση

500 γρ. φρέσκια μυζήθρα (ή ανθότυρο)

500 γρ. σπανάκι φρέσκο

5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

3 αβγά

4 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο

1 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι

παρασκευή

Για να φτιάξουμε τη ζύμη δουλεύουμε με τα δάχτυλα το αλεύρι με το βούτυρο μέχρι να σχηματιστούν λεπτά ψίχουλα.

Προσθέτουμε το αβγό και 2 κ.σ παγωμένο νερό και ζυμώνουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

Κάνουμε τη ζύμη μία μπάλα, την πιέζουμε να πλατύνει και την αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Κατόπιν την ανοίγουμε σε φύλλο λεπτότερο από 1 εκ.

και την απλώνουμε σε βουτυρωμένη ταρτιέρα, πιέζοντας στις γωνίες να εφαρμόσει καλά.

Ισιώνουμε το τελείωμα με μαχαίρι.

Τρυπάμε όλη την επιφάνεια με πιρούνι και την ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180ο για 15'.Πλένουμε και στεγνώνουμε το σπανάκι.

Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια σε χαμηλή φωτιά, για 2'.

Προσθέτουμε το σπανάκι και το σοτάρουμε 3'-4' μέχρι να βγάλει τα υγρά του.

Το στραγγίζουμε και το ψιλοκόβουμε.

Το ανακατεύουμε με τα 2/3 του τυριού και τον άνηθο.

Προσθέτουμε τ' αβγά χτυπημένα και ανακατεύουμε να γίνει ένα μείγμα.

Το απλώνουμε στην προψημένη τάρτα.

Σκορπάμε επάνω το υπόλοιπο τυρί σε κομματάκια.

Ψήνουμε την τάρτα για 25'-30' περίπου.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές