Υλικά
υλικά
600 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
350 γρ. σπανάκι πολύ τρυφερό ή baby
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/3 φλ.τσ. φρυγανιά τριμμένη
2 αβγά, ελαφρά χτυπημένα
2 σκ.σκόρδο λυωμένες
2 κ.σ. ψιλοκομμένο δυόσμο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
αλεύρι και ελαιόλαδο γιά το τηγάνισμα
σάλτσα τυριού με βασιλικό:
200 γρ. κατίκι Δομοκού
1/2 φλ.τσ. βασιλικό ψιλοκομμένο
3 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
ξύσμα από μισό λεμόνι ή λάιμ
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
παρασκευή
Πλένουμε το σπανάκι και το ζεματίζουμε 1/2 λεπτό σε νερό που κοχλάζει, το ξεπλένουμε αμέσως σε κρύο νερό και το στεγνώνουμε (το baby δεν χρειάζεται ζεμάτισμα).
Το ψιλοκόβουμε με μαχαίρι.
Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά γιά τους κεφτέδες, αλάτι, πιπέρι και ζυμώνουμε πολύ καλά το μείγμα.
Πλάθουμε κανονικούς κεφτέδες και τους αφήνουμε να σταθούν τουλάχιστον 30' στο ψυγείο.
Κατόπιν τους αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε σε άφθονο ελαιόλαδο.
Τους ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί.
Μπορούμε να τους σερβίρουμε με τη μυρωδάτη σάλτσα από κατίκι και βασιλικό.Γιά τη σάλτσα, χτυπάμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά.
Δοκιμάζουμε τη γεύση και προσθέτουμε, αν θέλουμε, αλάτι και λεμόνι.
Γαρνίρουε με φύλλα βασιλικού.