X

Ντομάτες γεμιστές με τόνο και φέτα

Υλικά

υλικά

8 μέτριες, ώριμες αλλά σφιχτές ντομάτες

200 γρ. στραγγισμένο τόννο από κονσέρβα

150 γρ. φέτα σε μικρά κυβάκια

1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1/2 κατίκι ή γαλοτύρι

10 ελιές Καλαμών κομμένες

1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη

1 κ.σ. κάπαρη

2 κ.σ. φρέσκο βασιλικό

5 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο

1 λεμόνι, το χυμό

1 ματσάκι ρόκας γιά το σερβίρισμα

αλάτι, πιπέρι

παρασκευή

Πλένουμε τις ντομάτες, κόβουμε μιά φέτα από το επάνω μέρος και αδειάζουμε τη σάρκα.

Την βάζουμε σε τρυπητό, 'ωστε να στραγγίξουν τα υγρά και κόβουμε το συμπαγές μέρος σε κυβάκια.

Αλατίζουμε τις ντομάτες και τις ακουμπάμε ανάποδα να στραγγίξουν τα υγρά τους γιά 15'-20'. Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το λεμόνι.

Προσθέτουμε τον τόννο, το κρεμμύδι, τα μυρωδικά, την κάπαρη και τις ελιές και ανακατεύουμε.

Στη συνέχεια ανακατεύουμε με το κατίκι και προσθέτουμε αρκετό φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Τέλος προσθέτουμε τα κυβάκια της φέτας και ανακατεύουμε προσεκτικά να μη διαλυθούν.

Γεμίζουμε με το μείγμα τις ντομάτες και σερβίρουμε σε πιατέλα, επάνω στα φύλλα της ρόκας.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές