X

Πικάντικη τυροκαυτερή με πιπεριά Φλωρίνης

Υλικά

υλικά

300 γρ. φέτα 

100 γρ. κατίκι

3 πιπεριές Φλωρίνης

1κ.γ. μπούκοβο

2 κ.σ. ελαιόλαδο

μερικά φύλλα δυόσμου

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

παρασκευή

Πλένουμε, στεγνώνουμε και ψήνουμε τις πιπεριές στο γκριλ, μέχρι να καεί η φλούδα τους και από τις δύο πλευρές.

Τις καθαρίζουμε και αφαιρούμε τους σπόρους.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγανάκι και σωτάρουμε το μπούκοβο γιά 1/2 λεπτό.

Βάζουμε στο μπλέντερ τη φέτα χοντροκομμένη, το κατίκι, το μπούκοβο με το λάδι του, το δυόσμο και τη σάρκα από τις πιπεριές και χτυπάμε γιά αρκετή ώρα, ώστε να γίνει μιά λεία κρέμα.

Την αφήνουμε στο ψυγείο σκεπασμένη, μέχρι το σερβίρισμα. Σερβίρουμε την τυροκαυτερή σαν ντιπ ή επάνω σε φέτες τηγανιτής μελιτζάνας και γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές