X

Οστρακα στο γκριλ

Υλικά

υλικά

1 κ. όστρακα (μύδια, στρείδια ή κυδώνια και γυαλιστερές, καθώς και χτενάκια, στην εποχή τους)

2 σκ. σκόρδο, τριμμένες ή λυωμένες

2 κ.σ. φρέσκο βούτυρο εκτός ψυγείου

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 σφηνάκι λευκό κρασί

2 κ.σ. μαϊντανό, πολύ ψιλοκομμένο

1/2 λεμόνι, το ξύσμα

2 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη

3 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1 κ. αλάτι χοντρό

παρασκευή

Αυτή είναι μία απλή αλλά εξαιρετικά νόστιμη συνταγή, που γίνεται στη στιγμή και κάνει τα σκέτα όστρακα γκουρμέ λιχουδιά. Σε ένα μέτριο μπολ δουλεύουμε με πιρούνι το βούτυρο, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το κρασί, το ξύσμα, την παρμεζάνα, τον μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, να γίνουν ένα μείγμα (αν θέλουμε χρησιμοποιούμε το μούλτι).

Σε ένα ταψί που να χωράει τα όστρακα δίπλα δίπλα, απλώνουμε το χοντρό αλάτι (που χρησιμεύει γιά να τα στηρίζει οριζόντια).

Πλένουμε καλά τα όστρακα και τα ανοίγουμε ωμά, με τη βοήθεια ενός καλού μαχαιριού με μύτη, προσέχοντας να κρατήσουμε λίγο από το ζουμί τους στο κέλυφος.

Τα τοποθετούμε ένα ένα στο ταψί, βυθίζοντας τα ελαφρά στο αλάτι γιά να μην γέρνουν.

Ανάβουμε το γκριλ του φούρνου.

Μ' ένα κουταλάκι βάζουμε από λίγο μείγμα σε κάθε όστρακο, μέχρι να μοιράσουμε όλο το μείγμα.

Πασπαλίζουμε πάνω από το καθένα τριμμένη φρυγανιά.

Τα ψήνουμε στο γκριλ γιά 2'-3', προσέχοντας να μην αρπάξουν.

Τα σερβίρουμε αμέσως ή χλιαρά.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές