Follow us

Αχινομακαρονάδα

Αχινομακαρονάδα

Υλικά

υλικά γιά 4 άτομα

500 γρ. σπαγγέτι

18-20 αχινοί ή ένα μικρό βαζάκι αβγά αχινών

2 σκ.σκόρδο

1/2 φλ.τσ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

1/2 φλ.τσ. ε.π. ελαιόλαδο

1/2 λεμόνι, το ξύσμα

παρασκευή

Ανοίγουμε τους αχινούς με το ειδικό εργαλείο και βγάζουμε τα αυγά τους (αν έχουμε φρέσκους).

Τα κρατάμε σε βαθύ πιάτο, με μερικές σταγόνες λεμόνι.

Βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα νερό να βράζει γιά τα σπαγγέτι.

Σε μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο συγχρόνως με τη μια σκελίδα σκόρδο κομμένη στη μέση.

Μόλις κάψει και ροδίσει το σκόρδο το πετάμε, ρίχνουμε στο λάδι τον μαϊντανό, γυρίζουμε με σπάτουλα 1'-2' και προσθέτουμε το άλλο σκόρδο τριμμένο.

Ανακατεύουμε και αποσύρουμε αμέσως από τη φωτιά.

Βράζουμε τα σπαγγέτι al dente και τα στραγγίζουμε.

Τα ρίχνουμε στο τηγάνι με το ελαιόλαδο και τον μαϊντανό, που έχουμε βάλει ξανά στη φωτιά, προσθέτοντας το ξύσμα του λεμονιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Τα γυρίζουμε γρήγορα με σπάτουλα γιά 1'-2'.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τα αβγά του αχινού.

Ανακατεύουμε καλά με δύο κουτάλια και σερβίρουμε αμέσως.tips: τα αβγά του αχινού δεν πρέπει να ψηθούν καθόλου, γιά να διατηρήσουν τη γεύση από το ιώδιο της θάλασσας, που τα κάνει τον πιό ντελικάτο θαλασσινό μεζέ.

Τα διατηρημένα σε βαζάκι έχουν λιγότερο "φρέσκια" γεύση, αλλά τα χειριζόμαστε με τον ίδιο τρόπο.

Μπορούμε να ανακατέψουμε τη μακαρονάδα μας με τα μισά, γιά να σκορπίσει η γεύση και να βάλουμε ένα κουταλάκι από τα υπόλοιπα επάνω σε κάθε πιάτο, ώστε να γευτούν όλοι ατόφια τη γεύση τους.

Μην επιχειρήσετε να χρησιμοποιήσετε γιά ζυμαρικά μικρότερη ποσότητα, γιατί θα "χαθούν".

Επίσης...

Απολαυστικές συνταγές με ζυμαρικά για κάθε περίσταση

Από κλασικά ιταλικά πιάτα μέχρι πιο μοντέρνες προτάσεις, ακολουθούν συνταγές που σίγουρα θα ικανοποιήσουν κάθε ουρανίσκο.

3 μακαρονάδες με σολομό

Δοκίμασε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές που συνδυάζουν τα ζυμαρικά με την πλούσια γεύση του ψαριού.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

3 συνταγές για πεντανόστιμα κανελόνια

Κλασικά με κιμά ή ιδιαίτερα με μανιτάρια ή και σπανάκι, τα κανελόνια είναι πάντα μια ιδανική λύση για ένα λαχταριστό γεύμα.

Γιουβαρλάκια µε Χυλοπίτες

Η συνταγή για γιουβαρλάκια με χυλοπίτες.

Τορτελίνια με Σπανάκι

Η συνταγή για θαυμάσια τορτελίνια με σπανάκι.

Κανελόνια με Κιμά

Η πιο αυθεντική συνταγή που θα βρεις για κανελόνια με κιμά.

Φαρφάλες με Πέστο, Μελιτζάνες και Αρακά

Πώς θα φτιάξεις φαρφάλες με πέστο, μελιτζάνες και αρακά.

Στριφτάρια µε Τραχανά

Πώς θα φτιάξεις στριφτάρια με τραχανά.

Πένες µε Καρύδια και Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις πένες με καρύδια και πατάτες.

Μακαρόνια µε Πάστα Ελιάς και Σουσάµι

Η συνταγή για μακαρόνια µε πάστα ελιάς και σουσάµι.

Κανελόνια με Σπανάκι

Η συνταγή για κανελόνια με σπανάκι.