X

Σαλάτα από λωρίδες αγγουριού με ντρέσινγκ κάππαρης


Υλικά

υλικά

1 κανονικό αγγούρι (ή 2-3 μικρά), χωρίς πολλά σπόρια

1 κ.σ. κάππαρη

2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

4 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο

1/2 λεμόνι, το χυμό

2 κ.σ. ξύδι

μερικές ελιές Καλαμών

αλάτι, πιπέρι

παρασκευή

Καθαρίζουμε το αγγούρι και το κόβουμε σε μακρόστενες, πολύ λεπτές λωρίδες με το ειδικό εργαλείο ξεφλουδίσματος ή τον κατάλληλο τρίφτη.

Διαφορετικά, απλώς το κόβουμε σε λεπτά φετάκια (διαφέρει μόνο η εμφάνιση).

Βάζουμε στο μούλτι ελαιόλαδο, λεμόνι, ξύδι, κάππαρη, 1κ.σ μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι και χτυπάμε μερικά δευτερόλεπτα, μέχρι να γίνει μιά παχύρευστη σάλτσα.

Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε το αλάτι.

Βάζουμε σ' ένα μπολ το αγγούρι και το περιχύνουμε με το ντρέσινγκ.σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε 30'-45' στο ψυγείο.

Το σερβίρουμε σε σαλατιέρα ρηχή, περιχύνοντας με το ντρέσινγκ και γαρνίροντας με τις ελιές και τον υπόλοιπο μαϊντανό.tips: μπορούμε να προσθέσουμε στο μούλτι και 1/2 σκ.σκόρδο, γιά πιό πικάντικο αποτέλεσμα.

Η σαλάτα αυτή ταιριάζει πολύ και με φιλετάκια σαρδέλας ή αντζούγιας.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές