X

Βαυαρέζικο άλειμμα τυριού

 

Υλικά

υλικά

450 γρ. μπρι

40 γρ. μπλε τυρί 

2 κ.σ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

1 κ.σ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 κ.σ. καπνιστή πάπρικα γλυκιά (πιμεντόν)

2-3 κ.σ. μπύρα lager

αλάτι, πιπέρι

παρασκευή

Έχουμε βγάλει αρκετή ώρα πριν τα τυριά και το βούτυρο από το ψυγείο.

Έχουμε αφαιρέσει το λευκό εξωτερικό και έχουμε κόψει σε κυβάκια το μπρι, ενώ έχουμε θρυμματίσει με πιρούνι το μπλε τυρί.

Όταν είναι αρκετά μαλακά, τα βάζουμε σε βαθύ μπολ μαζί με το βούτυρο και τα κάνουμε ένα μείγμα, με σπάτουλα ή κουτάλι.

Προσθέτουμε την πάπρικα και το κρεμμύδι και ανακατεύουμε καλά.

Ρίχνουμε αρχικά μια κ.σ μπύρα, ανακατεύοντας το μείγμα ώστε να γίνει μια κρέμα μαλακιά.

Προσθέτουμε σταδιακά μια -δυό κ.σ μπύρα, ανακατεύοντας κάθε φορά.

Όταν το μείγμα έχει την υφή που θέλουμε δοκιμάζουμε αν χρειάζεται λίγο αλάτι και προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Το κρατάμε στο ψυγείο περίπου μία ώρα πριν το σερβίρισμα.

Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με λίγη πάπρικα.

Σερβίρουμε με μαύρο ψωμί σε φέτες.tips: αγοράζουμε το τυρί μπρι χύμα από τα μεγάλα σουπερμάρκετ, ειδικά αν θέλουμε μεγαλύτερη ποσότητα.

Είναι συνήθως ίδιο με το συσκευασμένο -συχνά και καλύτερο- και στοιχίζει φθηνότερα.

Επίσης...

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Τα μοναδικά μπλε τυριά της Ευρώπης

Ο πραγματικός afficionado των τυριών, δεν μπορεί παρά να κρατάει μια ιδιαίτερη θέση στη γαστρονομική του καρδιά για τα μπλε τυριά, αυτά με το χαρακτηριστικό δίκτυο από μπλε φλεβίτσες και στίγματα, που χαράζουν, διατρέχουν, στολίζουν τη λευκή ή υποκίτρινη κρεμώδη μάζα τους…

Τα φρέσκα τυριά της άνοιξης

Διαβάζοντας στον τίτλο φρέσκα τυριά της άνοιξης θα μπορούσε κανείς να υποθέσει πως χρησιμοποιήσαμε τη λέξη «φρέσκα» για να επιτείνουμε την αίσθηση της άνοιξης.

Πανεύκολη Τυρόπιτα µε Φρέσκα Κρεµµυδάκια και Άνηθο

Η συνταγή για μία πανεύκολη τυρόπιτα µε φρέσκα κρεµµυδάκια και άνηθο.

Σουφλέ με Πράσο, Κατσικίσιο Τυρί και Καρύδι

Ένα από τα πιο αγαπημένα σουφλέ, που συνδυάζει τη γλύκα του πράσου με το τραγανό της σφολιάτας αλλά και το πικάντικο των τυριών.

Μπουγιουρντί

Πώς θα φτιάξεις μπουγιουρντί.

Σουφλέ με Πατάτες, Σπανάκι και Φέτα

Ένα σουφλέ με σφραγίδα ελληνική, που θυμίζει λίγο την παραδοσιακή γεύση της σπανακόπιτας.

Σουφλέ με Σπανάκι και Μανιτάρια

Ανοίγει πεντανόστιμα ένα κάλεσμα στο σπίτι, τρώγεται μαγικά στο καθημερινό τραπέζι, ενώ συνοδεύει υπέροχα κοτόπουλο και ψαρικά.

Σουφλέ με Μπρόκολο και Τυριά

Το μπρόκολο είναι ένα λαχανικό-φετίχ των σουφλέ. Γιατί έχει έντονη γεύση, δένει υπέροχα με τα τυριά και δεν διαλύεται στον φούρνο.

Σπανακοτυρόπιτα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη σπανακοτυρόπιτα.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Τυρόπιτα με Γιαούρτι

Πώς θα φτιάξεις τυρόπιτα με γιαούρτι.