Υλικά
υλικά
450 γρ. μπρι
40 γρ. μπλε τυρί
2 κ.σ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 κ.σ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κ.σ. καπνιστή πάπρικα γλυκιά (πιμεντόν)
2-3 κ.σ. μπύρα lager
αλάτι, πιπέρι
παρασκευή
Έχουμε βγάλει αρκετή ώρα πριν τα τυριά και το βούτυρο από το ψυγείο.
Έχουμε αφαιρέσει το λευκό εξωτερικό και έχουμε κόψει σε κυβάκια το μπρι, ενώ έχουμε θρυμματίσει με πιρούνι το μπλε τυρί.
Όταν είναι αρκετά μαλακά, τα βάζουμε σε βαθύ μπολ μαζί με το βούτυρο και τα κάνουμε ένα μείγμα, με σπάτουλα ή κουτάλι.
Προσθέτουμε την πάπρικα και το κρεμμύδι και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε αρχικά μια κ.σ μπύρα, ανακατεύοντας το μείγμα ώστε να γίνει μια κρέμα μαλακιά.
Προσθέτουμε σταδιακά μια -δυό κ.σ μπύρα, ανακατεύοντας κάθε φορά.
Όταν το μείγμα έχει την υφή που θέλουμε δοκιμάζουμε αν χρειάζεται λίγο αλάτι και προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Το κρατάμε στο ψυγείο περίπου μία ώρα πριν το σερβίρισμα.
Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με λίγη πάπρικα.
Σερβίρουμε με μαύρο ψωμί σε φέτες.tips: αγοράζουμε το τυρί μπρι χύμα από τα μεγάλα σουπερμάρκετ, ειδικά αν θέλουμε μεγαλύτερη ποσότητα.
Είναι συνήθως ίδιο με το συσκευασμένο -συχνά και καλύτερο- και στοιχίζει φθηνότερα.