Υλικά
υλικά
3-4 πολύ φρέσκα αβγά
4 κ.σ. κρέμα γάλακτος ελαφριά
4 φέτες καπνιστό σολομό
2 κρεμμυδάκια φρέσκα, πολύ ψιλοκομμένα
2 κ.σ. βούτυρο
6 φέτες ψωμί φρυγανισμένες στο γκριλ ή στη φρυγανιέρα
αλάτι, πιπέρι
φετάκια λεμονιού
παρασκευή
Χτυπάμε ελαφρά τα αβγά.
Ψιλοκόβουμε τη μία φέτα σολομού.
Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε τα χτυπημένα αβγά με την κρέμα.
Ανακατεύουμε συνέχεια σε μέτρια φωτιά 1'-2' μέχρι να στερεοποιηθούν, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τον ψιλοκομμένο σολομό, ανακατεύουμε μερικά δευτερόλεπτα ακόμα και τα βγάζουμε από τη φωτιά αμέσως (τα αβγά πρέπει να έχουν σχεδόν μελάτη υφή).
Μοιράζουμε τη στραπατσάδα στις φρυγανισμένες φέτες και βάζουμε από μισή φέτα σολομού επάνω.
Γαρνίρουμε με το κρεμμυδάκι και φετάκια λεμονιού και σερβίρουμε αμέσως.