Υλικά
υλικά
2 κ. αρνάκι μπούτι χωρίς κόκκαλο, κομμένο σε μεγάλους κύβους
1 1/2 φλ.τσ. στραγγιστό γιαούρτι
250 γρ. ωμά κάσιους
3 μέτρια ψιλοκομμένα (όχι τριμμένα) κρεμμύδια
4 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
2 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
2 κ.σ. σπόρους κόλιαντρου κοπανισμένους
1 κ.σ. σπόρους καρδάμωμου (κακουλέ) κοπανισμένους
1 κ.σ. κίμινο τριμμένο
1-2 πιπερίτσες τσίλι τριμμένες (ανάλογα και πόσο καυτερό το θέλουμε)
1/2 φλ.τσ. φρέσκο κόλιαντρο ψιλοκομμένο (αν δεν βρούμε, μαϊντανό)
3 κ.σ. κρέμα γάλακτος (προαιρετικά)
2 κ.σ. φρέσκο βούτυρο (ή ινδικό ghee)
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
παρασκευή
Αλατοπιπερώνουμε τα κομμάτια του αρνιού.
Φτιάχνουμε μιά μαρινάδα ανακατεύοντας το γιαούρτι με τη 1 κ.σ τζίντζερ, το σκόρδο και το κίμινο και τυλίγουμε καλά το κρέας.
Το αφήνουμε στο ψυγείο σκεπασμένο, να μαριναριστεί τουλάχιστον 1 ώρα. Στο μεταξύ, κρατάμε 1/2 φλ.
κάσιους και βάζουμε τα υπόλοιπα σ' ένα μπολ με νερό να μουλιάσουν γιά 30'.
Κατόπιν τα πολτοποιούμε στο μούλτι, να γίνει ένα σφιχτό μείγμα.
Καβουρδίζουμε τα υπόλοιπα σε βουτυρωμένο τηγανάκι και τα κρατάμε γιά αργότερα.
Σε μιά φαρδειά, χαμηλή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και σωτάρουμε το κρεμμύδι ανακατεύοντας σε χαμηλή φωτιά, γιά 3'-4'.
Προσθέτουμε το καρδάμωμο, τον κόλιαντρο, το υπόλοιπο τζίντζερ και τα ανακατεύουμε μαζί γιά 1'-2', μέχρι να μυρίσουν.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το μείγμα των κάσιους και τις πιπερίτσες και αν χρειάζεται 1-2 κ.σ νερό και σιγοψήνουμε το μείγμα γιά 2'-3'.
Βάζουμε, τέλος, και το κρέας με τη μαρινάδα του στην κατσαρόλα και δυναμώνουμε τη φωτιά.
Ανακατεύουμε τα κομμάτια με τη σάλτσα γιά μερικά λεπτά, κατόπιν χαμηλώνουμε πολύ τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να ψηθεί γιά 1.15'-1.30' ώρα.Ανακατεύουμε τακτικά και δοκιμάζουμε, γιά να προσθέσουμε αν θέλουμε περισσότερο τσίλι, αλάτι κ.λ.
Λίγο πριν το τέλος, προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο κόλιαντρο και, αν θέλουμε,την κρέμα, που βοηθάει να γίνει η σάλτσα πιό πηχτή και ομοιογενής.
Ανακατεύουμε μέσα τα καβουρδισμένα κάσιους και σερβίρουμε το φαγητό με ρύζι μπασμάτι.